mehmet_ozil 2012.01.22. 17:20

Békemenet

     Egyetlen problémát látok a tegnapi, óriási tömeget megszólító tüntetésben. Miért kellett egyértelműen a kormány melletti szolidaritást hirdetni? Miért nem lehetett szimplán az EU mostanában tapasztalt dilettantizmusa és rosszindulata ellen felvonulni? Mert bizony sokan vannak ebben az országban, akik ugyan nem ismerik el a kormány eddigi munkáját (okuk bőven van rá), viszont "Magyarország védelmezőjeként" biztosan részt vettek volna.

 

 

Fotó: hvg.hu

 

Az se jelent különösebb problémát, hogy jobboldali újságírók, civilek szervezték a menetet, hiszen aki csak kicsit is követi a politikát, az felismeri, hogy itt főleg a jobboldal fogja képviseltetni magát. A „Magyarország nem lesz gyarmat” című transzparensek abszolút vállalhatóak, de a „Viktor, Viktor”, vagy az „Éljen a kormány” kijelentések csakis a Fidesz-szimpatizánsok számára elfogadható üzenetek.
A számháborúba fölösleges belemenni, a képek magukért beszélnek. Valamivel többen vettek részt, mint a 2011 decemberében megtartott baloldali tüntetéssorozatokban, mely annak is köszönhető, hogy szerdán a magyar delegáció (beleértve a miniszterelnököt is) remekül teljesített. A szerdai Európai Parlamenti vita rávilágított arra, hogy teljesen alaptalan, hazug hazai informátorok segítségével festenek az országról negatív képet. Az EP szocialista, liberális, és zöld frakciója bebizonyította, hogy nincsenek tisztában a jelenlegi helyzettel, mert különben nem beszéltek volna itt antiszemitizmusról, „heteroszexuális alkotmányról”, vagy éppen az autokrácia kialakulásáról. Nem mondom, hogy nincs olyan eset az elmúlt másfél-két év kormányzásából, ami bizonyos mértékben sérti a demokratikus alapelveket, azonban a szerdán említett problémák jelentéktelenek ilyen szempontból. (A HírTV Célpont című műsora legutóbbi adása pontosan azt a képzavart tárta a nézők elé, ami manapság uralkodik az EU különböző intézményeiben. )
 

Visszatérve a menetre: ez a felvonulás sokkal több embert tudott volna odavonzani, ha nincs narancsos színezete. A mai EU-ellenesség lassan általánossá válik hazánkban, így nem ért volna váratlanul, ha a jelenleginél másfélszer nagyobb embertömeg jött volna össze. Nem állítom, hogy az esemény szervezői kisajátították volna az EU-szkepticizmust, de tény, hogy aki nem tapsol a Fidesznek, az rosszul érezte volna magát.


A nemzetközi sajtó természetesen néhány ezres tömegről ír, és továbbra is kitartanak korábbi álláspontjuk mellett. Továbbra is menni fog a baloldali értelmiség által generált népbutítás és a világ totális hülyítése. Sajnos amíg egy Konrád György, vagy Bartus László véleménye mocskolódása számít hiteles forrásnak egy Washington Post, vagy New York Times-féle, világszerte elismert újság számára, addig ne számítsunk semmi pozitív változásra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr253708497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása