Lázár János a mai (2011. március 22.) napirend előtti felszólalása a politikus frakcióvezetői poszt betöltésében való alkalmasságát biztosította a kiváló politikai beszédre emlékeztető felszólalásában.

„Antidemokratikus az ellenzék távolmaradó pártjainak magatartása”. Többször kérte a „sztrájktörők” visszatérését Lázár János mai parlamenti, napirend előtti felszólalósában.  Lázár a törvényhozói szerv „sztrájkolóinak” nevezte az ellenzék alkotmányozási folyamatból való távolmaradását.

„Lenézik a mi szavazóinkat, akik nem ismerik el a 2010-es szavazást”- hangzott el a Fidesz frakcióvezetőjének beszédében a megállapítás.

 „Szent korona-tan az ország összetartója volt évszázadokon át”- utalt Lázár a magyar történelem zivataros évszázadaira. S ezzel megdöntötte a szocialisták főállású fizetett rettegőinek fasisztázó, királysággal rémisztgető „szélsőjobbos” kormány kőtábláit.

A „civil hitvallásnak”, azaz a politikai nemzet összetartozásának alkotmánya a tervezet. A december 5-ei vita kirobbantóiról alkotott kritika lázári olvasatban: „Nem csak a bírálatot tudja elmondani, de tud netán olvasni…”, egyértelműen a nyelvtani (Magyar Köztársaság/Magyarország) szőrszálhasogatóknak szólt. Az ominózus 2004. december 5-ei népszavazásban (sic) „20 millió románnal” (tehát a székelység és az erdélyi, partiumi magyarság is román a kijelentés szerint) fenyegetőző Gyurcsány Ferenc vezetése alatt álló Magyar Szocialista Párt különös logikája a magyarság összenemzeti gondolatát tagadta meg (a népszavazás „kampányában”).

„Útelágazáshoz érkezett a szociális jóléti állam”- mosolyodott el az Országgyűlés az „útelágazás” helyes kiejtésén. A szociális rendszer „svájci mintáját” lebbentette fel, de a fátylat a véleménye kelméjéről nem.  A Széll Kálmán-terv sem nyújt útmutatást, de alapkövetelmény:„Az államnak […] megfelelő keretek között rendelkezési jogot kell a maga számára szerezni a tulajdon felett általában, hogy anyagi eszközhöz jutva (adóztatva) enyhítsen az egyenlőtlenségen, fokozza a társadalmi igazságosságot az elosztás terén.” (Leonard Hobhouse GYÁNI 1994, 6).

„Alkotmányos államcsín legalább annyira abszurd, mint a népköztársaság”- hangzott az újabb fricska a (nép) köztársasági politikusoknak, tisztázta ezzel az alkotmányozó többség lényegét.

A frakcióvezető parlamenti felszólalása rendkívül összeszedet, kemény és méltó az előd „nehéztüzérséghez” (Botos Tamás megfogalmazása az Index parlamenti tudósításában).

Lázár János nem győzött eleget bocsánatot kérni a néhány évvel ezelőtti kijelentés szombaton nyilvánosságot kapott, vágott verziójáért, a sajtó további piszkálódásának pedig látványos akcióval kívánja elejét venni: szolgálati Audija után egy kispolszkit vett magának, amiben nem a radar van blokkolva, hanem az elindulás, így biztosan nem futhat bele traffipaxba.- jelent meg a hírcsárda álhíre, folytatta -„Az 1988-as autó pont olyan narancssárga, amilyenre Fidesz-tagként büszke vagyok, és a rozsdafoltok is pont úgy vannak, hogy Gyurcsány Ferenc  befoghassa a pofáját” – nyilatkozta Lázár János, aki éjszakái. Azóta egy paneltömb negyedik emeletén egy 45 négyzetméteres lakásban, illetve néha a liftben tölti, hogy azok a politikusok és újságírók is örüljenek, akik az eredeti, teljes szöveget nem ismerik.- jelent az abszurd hírről az abszurd humor.

Lázár elmondta: „Remélem, ezzel a néhány napos akcióval fel tudom hívni a figyelmet arra, hogy szegénység...gáz” (Ez a vágott verzió. Az eredeti szöveg: "hogy szegénység olyan állapot, amiről sokan nem tehetnek és nem tudnak változtatni. Számukra legalább a közművek lehetnének olcsóbbak: a víz, a villany és a gáz.")- hírcsárdás helyzetkép a megélhetési politikusokról tett lázári kijelentés megvágott anyagáról „kacsába harapó” véleményformálóiról.

Továbbá ajánlom Lázár János viharos kapcsolatát a gépkocsikkal megörökítő cikket: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/03/22/lazar_megint_rosszul_valasztott_autot/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr642762768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása