A Nézőpont Intézet vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel magánvéleménye szerint a külügyi tárca élén is változás várható. (A forrás meg nem erősített)

Egy belvárosi (budapesti) étteremnek vendégeként értesült munkatársunk a politológus „nem hivatalos” feltételezéséről.

Az első Orbán-kormány alatt is külügyminiszterként tevékenykedő Martonyi János kiemelkedő eredményeket ért el minisztersége alatt. Magyarország belépet a NATO-ba, az Európai Uniós tárgyalások során kiváló pozíciót vívott ki hazánknak (amelyekkel a szocialista kormányzat kevéssé tudott élni).

Immáron másodszorra kapott bizalmat Orbán Viktortól 2010 májusában külügyminiszterként Martonyi. Több évtizedes diplomata tapasztalat útján kiváló kapcsolatokat ápol számos politikai, gazdasági befolyással rendelkező tekintéllyel.

A szabadkőműves páholyok elitjének tartott Bilderberg-csoport találkozóin megjelent magyar külügyminiszter e titkos politikai-gazdasági „világkormány” tagjaként jelent meg? Valószínűsíthetően nem, magyar miniszterként Martonyi világpolitikai súlya (még vezető EP-s személyiségként is) elenyésző, gazdasági erőforrásai szintén nem kimagaslóak, de kiváló kapcsolati tőkéje vonzó lehet a „szupergazdagok érdekvédelmi szervezetének”.

„Hatalmasok játékszereként” Martonyi az önrendelkezéséért „gazdasági szabadságharcot” folytató második Orbán-kormány megkérdőjelezhető szereplőjeként aposztrofálódik. Amennyiben ezen összefüggések realizálódnának, abban az esetben Mráz „magánvéleménye” értelmet nyerne.

OFF

A parlament előtt demonstráló rendvédelmi dolgozók előtt a kormányfő és az érdekvédők között lezajlott megbeszélések után Árok Kornél, a sztrájkbizottság vezetője elmondta, meghívásukra Orbán Viktor úgy reagál: „ezt a bohóc-ügyi államtitkáromnak fogom átadni”.(MTI)

    Ezek után nyílt levelet írt a kormány „bohócügyi államtitkárának" Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, a sztrájkbizottság korábbi vezetője. (http://www.szakszervezetek.hu/index.php/koezlemenyek/2829-konya-peter-nyilt-level-a-bohocuegyi-allamtitkarnak)

ON

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr672957919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása