A Független Hírügynökség forrásai szerint egy forgalommal szemben haladó autó az M3-as autópályán szabályosan közlekedő autóval ütközött, majd nem sokkal később egy kisbusz is beléjük hajtott. A busz utasai nem sérültek meg, a karambolban a vétkes autó sofőrje - egy 51 éves aszódi férfi – továbbá Arnóth Sándor, fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere és sofőrje hunyt el.

Az egyelőre még kérdéses, hogy milyen hosszú utat tett meg forgalommal szemben a baleset okozója. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az is elképzelhető, hogy a balesetet okozó 51 éves aszódi férfi az egyik lehajtón ment fel a sztrádára, de az is lehet, hogy egy benzinkútnál kanyarodott ki szabálytalanul. Az utóbbi lehetőség szerint "csak" egy-két kilométert haladt így, ám ha a lehajtón ment fel az autópályára, akkor mindezt, akár 10 kilométeren keresztül is tehette, azaz mehetett a forgalommal szemben.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, s a forgalmat a 41-es kilométerkőnél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték át.

Arnóth Sándor történelem szakos tanárként dolgozott az egyik püspökladányi általános iskolában, majd a Karacs Ferenc Múzeum vezetését látta el. A három gyermekes édesapa 1994-ben lépett be a Fideszbe, ugyanebben az évben a megyei közgyűlésnek is tagja lett. 1998-ban és 2002-ben is bejutott az országgyűlésbe egyéni választókörzetéből. A 2006-os országgyűlési választásokon már nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson Püspökladányban polgármesterré választották. A város kedvelt személyisége volt a polgármester, akinek hivatali ideje a fejlődés jegyében telt, a szocialista kormányzat önkormányzati megszorításai alatt is. 2008 júniusában újra bejutott a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról.  (A Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére). 1998-tól 2002-ig az Emberi -jogi, -kisebbségi -és vallásügyi bizottság és annak, Millenniumi albizottságának tagja. 1998-tól 2006-ig a Költségvetési és Pénzügyi bizottság tagja. 2008 júniusától szeptemberig az Ifjúsági,- szociális - és családügyi bizottság tagja.

Több ezren gyűltek össze csütörtök este a püspökladányi Városháza előtt, hogy megemlékezzenek a szerdán késő este autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor polgármesterről és Zagyva István gépkocsivezetőről.

A zuhogó eső ellenére több ezren emlékeztek meg a tragikus körülmények között elhunyt városvezetőre, aki ember maradt a politikai csatározások színterén is. Utolsó munkahelyétől, a városházától Arnóth Sándor korábbi munkahelyéhez, a városi múzeumhoz vonultak, ahol szintén gyertyákat, mécseseket helyeztek el a gyászolók. Arnóth Sándor élt 51 évet Isten kegyelméből, emlékét őrizzük! (Forrás: MTI, fidesz.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr862748602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ittas volt az Arnóth Sándor halálát okozó sofőr 2011.03.18. 16:25:00

Az igazságügyi orvosszakértő elsődleges véleménye szerint ittas volt a szerda este több ember, köztük Arnóth Sándor fideszes képviselő, püspökladányi polgármester életét követelő balesetet okozója. A Népszabadság szerint elképzelhető, hogy a férfi öngyilk…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása