A BBC önmagát pártatlan közlő hírforrásként határozza meg. Az április 19-ei HARDtalk adás a brit közszolgálati elvek tökéletes tagadását interpretálta Stephen Sackur műsorvezető.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/9462363.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/9462346.stm

A „beszélgetés” során a felek kemény vitába ütköztek, amely a BBC kiegyensúlyozott közlő mivoltát tökéletesen megsemmisíti. A líbiai kormány szóvivője, Moussa Ibrahim a segélycsapatok beengedéséről, a háborítatlan külföldi szállítmányokról és a Kadhafi elnökhöz hű kormány 2008-ban kezdődött demokratizálódási reformiról informálta a világ közvéleményét.

Stephen Sackur, a BBC műsorvezető-riportere, az ENSZ szócsöveként bizonyítatlan és hazug érvekkel kívánta Líbia kormányát megbélyegezni, népét pedig megalázni, kulturálatlan csürhének (sic!) beállítani.

A kiváló érvelésű kormányszóvivő biztosított mindenkit a polgárháborús helyzetben is beengedik a külföldi segélyszállítmányokat. Az elhallgatott véleményt is megosztotta a világ közvéleménnyel: a líbiai demokratizálódási kísérletet bizonyos gazdasági csoportok líbiai képviselői akadályozták meg szeparatista kísérletükkel, amely helyzet az iraki „demokrácia kialakulásához” hasonlatos (egyértelmű kőolaj piacszerzési „zsákmányháború”).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr532857069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása