Az MSZP szombaton választmányi ülést tartott, amelyen Gy. Ferenc nem vett részt. Mesterházy Attila pártelnök élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárását túl kockázatos politikai cselekvés révén megtagadták, ellenben elfogadtak egy határozatot, miszerint az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti.

A Demokratikus Koalíció javaslata: a listán parlamenti mandátumot szerzett MSZP-s politikusok adják vissza képviselői helyüket, annak fenntartásáról vagy megvonásáról a teljes párttagság dönthessen (az eddigi elnökségi kijelöléssel szemben). Mesterházy Attila rendkívüli frakcióülést hívott össze: "Gyurcsányék az MSZP-ből való távozásukat készítik elő, és ha így van, mielőbb menniük kell." (Index korrigálva)

"Vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna. És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban." – mondta Gy. Ferenc, kinek újabb messiástudata népét (szocialistákat) ostorozza. A popularista, neoliberális politikus a korábbi szocialista megtévesztett tömb és a korábbi SZDSZ-es ultrakozmopolita, enyveskezű betyárok szavazóbázisa között lejt esetlen kötéltáncot. A 2006-ban politikai bóvlivá amortizálódott ex-miniszterelnök bukott politikai üzenetekben látja megerősödésének kulcsát.

"Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat". Mérgezés... A 2006-os „elegancia” hiánya (bukott helyzetben hivatalban maradása) megkérdőjelezi, hogy bármiféle „demokratikus” ellenzék, különösképpen Gy. Ferenc galerijéből és az MSZP soraiból kikerülhet. Az „együttműködés”, s „demokrácia” kiváló példája a „rend”-őrség és Gy. Ferenc valószínűsíthető politikai alkujából alakult emberjogi - és testi csonkításai 2006-ban. Gy. Ferenc az együttműködést így képzeli el?

Forrás: MTI, Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkifirka.blog.hu/api/trackback/id/tr113254892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása